Lleyton Hewitt (links) feliciteert Jarkko Nieminen met diens overwinning
NOS Sport

Laatste Wimbledon Hewitt duurt één ronde

Het laatste optreden van Lleyton Hewitt op Wimbledon heeft precies één ronde geduurd, maar de 34-jarige Australiër, die na de Australian Open van volgend jaar een punt zet achter zijn profloopbaan, deed dat wel in stijl: in een vijfsetter.

Na vier uur tennis trok Jarkko Nieminen uiteindelijk aan het langste eind: 3-6, 6-3, 4-6, 6-0, 11-9. De Fin, die volgende maand ook zijn 34ste verjaardag viert en na dit jaar eveneens met pensioen gaat, sloeg net iets meer winners dan zijn opponent en produceerde bovendien minder onnodige fouten.

Het was voor de verliezer, die in de beslissende set op 4-5 nog drie matchpoints wist weg te slaan, zijn 44ste vijfsetter in een grandslamtoernooi. Daarmee stelde hij het record dat hij al in handen had, nog weer scherper.

Met Hewitt is Wimbledon de winnaar van het grastoernooi in 2002 kwijt. Hij klopte destijds de Argentijn David Nalbandian in de finale. De voormalige nummer één van de wereld en huidige nummer 118 werd als titelhouder afgelost door Roger Federer, die vervolgens vijf jaar op rij zou heersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl