Serena Williams werd in haar eerste ronde direct op scherp gezet
NOS Sport

Winnende Serena Williams imponeert nog niet

Serena Williams is goed begonnen aan de jacht op haar 21ste grandslam- en zesde Wimbledontitel. Zonder te imponeren versloeg de als eerste geplaatste Amerikaanse Margarita Gasparyan: 6-4, 6-1.

De Russische qualifier had op baan 1 nauwelijks last van plankenkoorts en toonde geen ontzag voor Williams. Gasparyan liep mede door een aantal fraaie enkelhandige backhandwinners uit naar een 3-1 voorsprong, maar Williams knokte zich op kenmerkende wijze in de partij.

De mondiale nummer één won steeds vaker de belangrijke punten en maakte zich minder zorgen als de dappere Gasparyan weer eens een prachtige winner van haar racket liet vertrekken. In één uur en 22 minuten klaarde Williams de klus.

Lof voor Gasparyan

"Ze had niets te verliezen en zo speelde ze ook. Ik moest echt even bijschakelen, want wat begon zij goed zeg", zwaaide Williams Gasparyan de nodige lof toe na afloop.

De als zevende geplaatste Ana Ivanovic liet niets heel van de qualifier Chinese Xu Yi-Fan. De Servische, in 2007 halvefinaliste op de All England Club, stond slechts twee games af: 6-1, 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl