Viktoria Azarenka begint goed aan haar toernooi op de All England Club
NOS Sport

Alleen service hapert even bij Azarenka

Viktoria Azarenka heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. De tweevoudig halvefinaliste (2011 en 2012) overklaste Anett Kontaveit uit Estland: 6-2, 6-1.

Er viel weinig aan te merken op het spel van de Wit-Russische oud-nummer één van de wereld. Alleen de tweede service van Azarenka (WTA-24) haperde zo nu en dan en sloeg ze onder meer vijf dubbele fouten tegen de nummer 145 van de wereld.

Azarenka strandde vorig jaar in de tweede ronde op Wimbledon.

Plisková door, Pennetta eruit

Ook Karolina Plisková ging door. De als elfde geplaatste speelster leunde zo nu en dan op haar gevreesde opslag, getuige haar acht aces, en klopte de Amerikaanse Irina Falconi: 6-4, 4-6, 6-1.

Voor de als 24ste geplaatste Flavia Pennetta is het toernooi al voorbij. De Italiaanse ging in drie sets onderuit tegen Zarina Dijas uit Kazachstan, de nummer 34 van de wereld: 3-6, 6-2, 4-6.

Niet veel later sneuvelde er nóg een tweede geplaatste speelster. Carla Suárez Navarro, de als negende ingeschaalde Spaanse, bleek volstrekt kansloos tegen Jelena Ostapenko. De net achttien jaar oude Letse gunde haar geroutineerde tegenstandster slechts twee games: 6-2, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl