Zonnige terrassen op de Ganzenmarkt in afwachting van de Tour
NOS Nieuws

Utrecht bereidt zich voor op hete Tourstart

Utrecht treft voor zaterdag voorzorgsmaatregelen om de hitte draaglijker te maken voor de bezoekers van de Tour de France. Met een temperatuur die kan oplopen tot 35 graden kan het de warmste dag van de week worden. Vanaf morgen treedt het Nationale Hitteplan in werking, dat burgers en zorginstellingen waarschuwt om voldoende te drinken en verkoeling te krijgen.

Op pleinen in de Domstad waar de Tour op grote schermen is te volgen, deelt de gemeente water uit. Dat gebeurt via waterkranen en waar die niet aanwezig zijn wordt er water via de bar uitgedeeld. Daarnaast is er ook extra water bij EHBO-punten en delen verschillende wagens in de reclamekaravaan flesjes uit.

Alert

De Utrechtse Tourorganisatie wijst erop dat het vooral de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers is om zich goed voor te bereiden. Bezoekers wordt aangeraden petjes en luchtige kleding te dragen en zich goed in te smeren. Ook vraagt de organisatie om kinderen en ouderen extra goed in de gaten te houden. Het Rode Kruis zal dat ook doen en mensen sneller aanspreken.

Via sociale media, beeldschermen en lichtkranten in de stad worden bezoekers van de Tourstart op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl