Bij de honderdprocentscontrole worden containers extra goed doorgelicht
NOS Nieuws

Stiptheidsactie bij douane in Rotterdamse haven

Douane-beambten houden een stiptheidsactie in de haven van Rotterdam. Ze protesteren daarmee tegen het uitblijven van een cao voor rijksambtenaren. Ze zitten al jaren zonder cao en de onderhandelingen zitten vast.

Er zijn al acties gevoerd, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst. Het douanepersoneel heeft ook kantinebijeenkomsten gehouden, maar dat heeft allemaal niet tot resultaat geleid. Daarom zijn er nu acties waar ook het publiek wat van zal merken.

File

Door de controle-opdrachten van vrachtwagens in de haven stipt uit te voeren, kan er een lange file ontstaan op de A15. "Als je niet in een controle valt, sta je toch in de rij", zegt een actievoerende douanier.

De actie is bij de terminal waar containers worden aangevoerd voor verscheping naar het buitenland.

De vakbond CNV noemt het een schande dat de overheid niet goed voor zijn eigen mensen zorgt en de financiële problemen jaar in jaar uit afwentelt op de ambtenaren die geen loonsverhoging krijgen.

Stipt

Nu de onderhandelingen zijn vastgelopen, is het tijd voor minder publieksvriendelijke acties. Volgende week voert de douane op Schiphol stiptheidsacties bij aankomende passagiers.

Tot nu toe is een aantal vrachtwagens uit de rij gehaald voor nadere controle. De actie duurt tot 11.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl