De arrestatie van David Sweat
NOS Nieuws

Tweede ontsnapte Amerikaanse moordenaar aangehouden

Een van de Amerikaanse moordenaars die begin juni spectaculair ontsnapten uit een gevangenis in de staat New York, is neergeschoten bij de grens met Canada. David Sweat is gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Hij is stabiel, volgens de gouverneur Cuomo van New York.

De 34-jarige Sweat ontsnapte drie weken geleden uit de zwaarbewaakte Clinton-gevangenis in de staat New York, samen met een andere veroordeelde moordenaar, Richard Matt. De twee wisten uit te breken door een gat te boren in de stalen muur van hun cel.

50 kilometer

Sweat werd vanavond opgepakt nadat een agent een "verdachte man" in de plaats Constable zag lopen. Die man bleek de ongewapende Sweat te zijn. Hij negeerde een bevel om te stoppen en vluchtte te voet.

De agent die hem achtervolgde kon de moordenaar niet bijhouden. Hij schoot Sweat twee keer in het bovenlichaam voordat die een rij bomen kon bereiken. Constable ligt zo'n 4 kilometer van de Canadese grens en zo'n 50 kilometer van de Clinton-gevangenis.

Honderden agenten waren de afgelopen weken betrokken bij de klopjacht op Matt en Sweat. De 48-jarige Matt werd vrijdag door rechercheurs opgespoord en doodgeschoten. Gouverneur Cuomo twitterde dat "de nachtmerrie eindelijk voorbij is".

Tweede ontsnapte gevangene gepakt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl