Premier Rutte
NOS Nieuws

Kabinet overlegt maandag over Griekenland

Premier Mark Rutte heeft maandag overleg met de meest betrokken ministers over de situatie rond Griekenland. Ook de president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot zal bij dat overleg aanwezig zijn. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

De Nederlandse banken en de Nederlandse economie hebben niet heel veel speciale raakvlakken met de Griekse dus de gevolgen van de crisis zullen hier volgens deskundigen heel beperkt zijn.

Rutte overlegt maandag met de ministers Jeroen Dijsselbloem van Financiën, vice-premier Lodewijk Asscher, Henk Kamp van Economische Zaken en Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is ook van de partij.

Afwachten

Rutte heeft vandaag veel telefonisch overleg gehad over de kwestie Griekenland. Net als veel andere Europese regeringsleiders wacht hij op nieuwe stappen van de Griekse regering. Voorlopig is er geen Europese top voorzien over de Grieken, maar dat kan veranderen bij een nieuwe Griekse stap.

Vandaag werd bekend dat de ECB geen extra geld meer geeft aan de Grieken en dat de banken in Griekenland voorlopig gesloten blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl