FIFA-voorzitter Sepp Blatter
NOS Nieuws

FIFA-voorzitter Blatter als shakespeariaanse schurk op de planken

Bij wereldvoetbalbond FIFA voltrok zich de afgelopen maanden "een shakespeariaans drama", oordeelt cabaretier Tom de Ket in het EO-programma 'Dit is de dag'. Perfect dus voor een nieuwe theatervoorstelling.

"Sepp Blatter lijkt ook echt op Richard III", gaat De Ket verder. "Die was natuurlijk heel sluw en echt een schurk, maar tegelijkertijd ook een ontzettend charmante persoonlijkheid. Die twee kanten, dat is voor het theater ontzettend interessant."

De Ket schrijft het scenario voor de nieuwe theatervoorstelling - 'een muzikale zwarte komedie' - over de FIFA en voorzitter Sepp Blatter. Saillant detail: de voorstelling wordt mede geproduceerd door KNVB-voorzitter Michael van Praag. Van Praag stelde zich in januari ook kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, maar zag zich later gedwongen zijn kandidatuur weer in te trekken.

Maar van wraak is geen sprake, denkt De Ket. "Daar is het onderwerp te belangrijk voor. Ik geloof trouwens ook niet dat Michael zo in elkaar zit."

De voorstelling zal gaan over de laatste dagen voor de FBI een hotel in Zürich binnenviel om zeven FIFA-functionarissen op te pakken op verdenking van corruptie. "Toen ik dat hoorde dacht ik: daar moeten we het over hebben", vertelt De Ket. "Dat is de hoofdlijn. Waarom heeft Blatter zich toen opnieuw laten kiezen en wat heeft hem er uiteindelijk toe bewogen om af te treden? Dat is nog steeds een groot raadsel."

En wie de shakespeariaanse schurk Blatter moet gaan spelen? Dat wil De Ket nog niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl