NOS Sport

Mourinho viert vakantie op de tennisbaan

Mourinho: je voelt de traditie op Wimbledon

De grote voetbalcompetities liggen stil en daarom bezoeken veel voetballers een warm vakantieoord. Vakantie vierende en feestende spelers duiken her en der op op sociale media. Chelsea-trainer José Mourinho nam vorige week daarentegen op zijn vrije dagen meermaals een kijkje op het ATP-toernooi van Queen’s.

Als vanzelfsprekend keurig gekleed dook de Portugees vorige week plotseling op in de spelersbox van Rafael Nadal. Niet veel later circuleerden er ook foto’s van Mourinho met Andy Murray op Twitter. Duidelijk werd wel dat Mourinho de tennissport een warm hart toedraagt.

"Ik ben een zeer groot liefhebber van tennis", bekent Mourinho, ook komend seizoen de trainer van Chelsea. "Vanwege mijn werk en de data waarop de toernooien plaatsvinden, is het voor mij lastig om naar toernooien te reizen. Zelfs een bezoek aan Wimbledon is moeilijk. Maar ik ben een type dat een week lang thuis naar tennis kan kijken. Wedstrijden van drie, vier uur zijn voor mij geen enkel probleem, want ik hou van het spelletje."

José Mourinho voor het beeld van Fred Perry

Waardering

De succescoach, die in zijn loopbaan met zowel Porto (2004) als Internazionale (2010) de Champions League won, kijkt met waardering naar de tennissport. "Ik heb veel respect voor tennissers, want behalve het technische en fysieke aspect, is ook het mentale aspect enorm belangrijk", aldus de 52-jarige Mourinho.

"Individueel presteren is veel moeilijker, tennissers zijn zelf verantwoordelijk voor successen en verliezen. Omgaan met die enorme druk is iets waar ik van wil leren en wat ik probeer mee te nemen naar het voetbal."

Individueel presteren is veel moeilijker, tennissers zijn zelf verantwoordelijk voor successen en verliezen.

José Mourinho

Emoties

Op het Court 1 van Wimbledon blikt Mourinho terug op een tennismoment dat hij niet gauw zal vergeten. "Ik heb erg meegeleefd met de Wimbledonzege van Andy Murray (in 2013, red.). Dat hij als Brit, na zoveel jaar, eindelijk Wimbledon won, heb ik met veel emotie gevolgd."

Of Wimbledon 'The Special One' de komende dagen ook mag verwelkomen is nog de vraag, maar hij geniet naar eigen zeggen van de traditie op The Championships. "Het is geweldig. Je proeft de geschiedenis. In het voetbal hebben we ook een aantal stadions met een soortgelijke uitstraling. Het is lastig om te omschrijven, maar je voelt het als je binnenkomt."

Je proeft de geschiedenis. In het voetbal hebben we ook een aantal stadions met een soortgelijke uitstraling.

José Mourinho
José Mourinho was onlangs aandachtig toeschouwer op het tennistoernooi van Queen's

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl