NOS Nieuws

'Ga gerust naar Griekenland, maar neem extra contanten mee'

Mensen die een vakantie naar Griekenland hebben geboekt, gaan gewoon op reis. Dat zegt een woordvoerder van reisorganisatie Corendon, waar geen enkele annulering is geweest.

Vanochtend zijn drie vluchten vertrokken naar drie Griekse eilanden. Voor vanmiddag staan ook twee vluchten gepland. Ook TUI Nederland, waarbij diverse reisbureaus zijn aangesloten, meldt dat er nauwelijks reizen worden geannuleerd.

Volgens koepelorganisatie ANVR is er ook geen reden om een reis naar Griekenland te annuleren. "Mensen kunnen er goed reizen en goed verblijven, dus er is geen reden om niet te gaan", zegt een woordvoerder.

Cash geld

De ANVR geeft reizigers naar Griekenland wel het advies om voldoende contant geld mee te nemen voor het geval er straks geen geld meer uit de pinautomaten komt.

Corendon heeft een extra vangnet voor reizigers die zonder geld komen te zitten. Mocht dat gebeuren, dan kunnen ze via de website contant geld kopen bij Corendon. Ze krijgen dat dan uitbetaald door de lokale agent van het reisbureau.

Reisadvies aangepast

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Griekenland gewijzigd. Vakantiegangers moeten hun verblijf extra goed voorbereiden en alert zijn op veranderingen in de situatie.

"Mocht het betalingsverkeer in Griekenland hinder ondervinden door de financiële onrust, dan kan er in Griekenland misschien niet gepind worden. Mogelijk kan er dan ook niet meer met creditcards betaald worden", waarschuwt het ministerie. "Zorg daarom voor voldoende contant geld om alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer te dekken, ook onverwachte kosten. "

Ook adviseert het ministerie om een goede verzekering af te sluiten zodat onverwachte kosten gedekt zijn.

Denkt u erover om niet naar Griekenland te gaan? Zit u in Griekenland en merkt u iets van eventuele geldproblemen? Laat het ons weten: ooggetuige@nos.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl