Bij een explosie in een amusementspark in Taiwan zijn meer dan 500 gewonden gevallen.
NOS NieuwsAangepast

Meer dan 500 gewonden door brand op Taiwanees festival

In Taiwan zijn meer dan 500 mensen gewond geraakt door een brand in een pretpark. Van hen zouden er 183 slecht aan toe zijn. Veel bezoekers, vooral jongeren, liepen ernstige brandwonden op, melden de autoriteiten.

Het vuur ontstond op een podium in het Formosa Water Park in de stad Nieuw Taipei. Daar hadden zich in de avond ruim duizend mensen verzameld voor Color Play Asia, een festival met dans en muziek. Tijdens het spektakel werd gekleurd poeder de lucht in gespoten, dat vermoedelijk vlam heeft gevat en waardoor een stofexplosie is ontstaan.

Ruim 200 gewonden door brand in waterpark in Taiwan

Het vuur sloeg (let op: schokkende beelden) snel om zich heen en de vlammen verspreidden zich over de menigte. Mensen schreeuwden en renden in paniek weg. Velen stonden in brand.

Na het ongeluk, dat rond 20.30 uur lokale tijd gebeurde, droegen reddingswerkers en omstanders de gewonden op hun rug en op stretchers naar buiten. Rond middernacht werden er nog steeds gewonden het park uitgedragen.

De burgemeester van Nieuw Taipei vermoedt dat het poeder verhit is geraakt door hete lampen. Volgens de autoriteiten was het vuur snel onder controle. Het park is meteen na het incident gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl