NOS Wielrennen

Vos: de alarmbellen zijn afgegaan

Vos: de alarmbellen zijn afgegaan

Marianne Vos is voorlopig nog uit de roulatie. De wielrenster werkt na een reeks blessures aan haar herstel, maar heeft al een paar keer een terugslag gekregen. De kans dat ze op de mountainbike kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, lijkt klein.

"In de opbouw ging het in eerste instantie heel goed", vertelt Vos als toeschouwer van de NK wielrennen. "Maar toen kreeg ik twee, drie keer een terugslag. Dan weet je dat de alarmbellen afgaan en dat je toch echt even tot rust moet komen."

Vos durft niet te zeggen wanneer ze haar rentree maakt. "Het gaat nu wel vooruit, maar hoe snel ik weer wedstrijdfit ben, weet ik niet. Ik wil daar ook geen datum op plakken, want dan krijg je daar weer de druk van. Ik wil gewoon eerst fit zijn en dan weer kijken."

Mountainbike in de ijskast

Een van de doelen van de 28-jarige Brabantse was om zich op de mountainbike te kwalificeren voor de Spelen in Rio. Maar dat plan ligt nu in de ijskast. "Het was al een moeilijk verhaal en dat wordt nu nog moeilijker. Het heeft voor mij nu helemaal geen prioriteit. Het belangrijkste is om gewoon fit te zijn. En dan heeft de weg de voorkeur, daarna komt pas het mountainbiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl