Verslagenheid bij veel toeristen in Tunesië
NOS Nieuws

'Er heerst vooral verslagenheid in Sousse'

"De mensen zijn erg geschrokken. De Tunesiërs vinden het verschrikkelijk dat het kroonjuweel van hun land, het toerisme, zo hard is geraakt", aldus NOS-correspondent Lex Runderkamp. Hij is vannacht aangekomen in de Tunesische badplaats Sousse.

Hij bezocht het getroffen hotel, waar bij een terroristische aanslag zeker 39 toeristen om het leven gekomen. "Er heerst hier vooral verslagenheid."

Volgens Runderkamp kan het dodental nog steeds oplopen. "Gisteren zijn de meeste toeristen met bussen afgevoerd", zegt hij, "maar er liggen nog veel gewonden in het ziekenhuis in Sousse. Daar is ook een aantal zwaargewonden bij."

Veiligheid

Runderkamp zegt dat het duidelijk is dat de terroristen het alleen op westerse toeristen gemunt hadden. "Een receptioniste is gisteren in haar been geschoten. Toen ze begon te roepen dat ze Tunesisch was, is de schutter doorgelopen."

De Tunesische premier Habib Essid zei gisteren dat de veiligheid in het gebied meteen opgeschroefd zou worden. "Daar heb ik nog niets van gemerkt", vertelt Runderkamp. "Wij konden gisteren zo doorrijden naar ons hotel, dat pal naast de plek van de aanslag ligt. Ik heb geen roadblock gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl