NOS Sport

Snelle zege Nummerdor en Varenhorst bij WK beachvolley

Rappe zege Nummerdor en Varenhorst op WK

Reinder Nummerdor en Christaan Varenhorst hebben in hun eerste optreden bij de WK beachvolleybal in Den Haag geen tijd verspild. Het Nederlandse duo raffelde de eerste groepswedstrijd tegen Carlos Escobar en David Vargas, in het beachvolleybalwereldje beter bekend als Tato en Pepe, in twee snelle sets af. De tegenstand was te verwaarlozen: 21-13 en 21-13.

De 38-jarige Nummerdor en de 14 jaar jongere Varenhorst behoren met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tot de Nederlandse kanshebbers op de titel.

De aanloop van Nummerdor verliep moeizaam. Een achillespeesblessure hield de routinier een tijdje aan de kant, maar na de rentree in Porec hervond het Nederlandse duo snel weer het ritme. Bij het laatste evenement voor de WK, het grandslamtoernooi in het Amerikaanse St. Petersburg, haalden de twee de finale. Die ging wel verloren.

Nummerdor/Varenhorst favorieten voor de eindzege
Varenhorst: het publiek stimuleert enorm

Servicedruk

In het volgepakte stadion op de Hofvijver leverden veel servicedruk en gevarieerd aanvalsspel een snelle winst van de eerste set op: 21-13. In de tweede set slaagden de gasten uit El Salvador er ook niet in de thuisfavorieten het lastig te maken. Dezelfde uitslag als in de eerste set verscheen op het scorebord.

Varenhorst had genoten van de sfeer in het knusse stadion. "Dit is geweldig om te spelen. Het publiek stimuleert enorm", zei de jongste van het Nederlandse duo. De ervaren Nummerdor maakte het makkelijk voor hem. "Reinder staat er altijd. Wat hij doet, oogt niet echt spectaculair, maar als het moeilijk wordt, is hij er. Reinder is zo solide."

De volgende opdracht voor Nummerdor en Varenhorst is het duel op zondag met de Polen Michal Kadziola en Jakub Szalankiewicz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl