NOS Sport

De angst overwonnen, Polling is 'heel blij'

"Voor de derde keer achter elkaar Europees kampioen. Dat is best wel goed", zei een stralende Kim Polling na afloop van haar overwinning met ippon op de Duitse Laura Vargas Koch in de EK-finale in Bakoe. "Ik ben heel blij."

Polling ging als grote favoriete de finale in en maakte die status waar. Na een maandenlange worsteling met een angststoornis was ze dubbel blij met haar zege en met het terugwinnen van het plezier op de tatami. Is Polling helemaal terug? "Ik denk het wel", zei ze.

Haar ouders waren present in Bakoe, en trots. "Ongekend na zo'n moeilijke periode", aldus vader Polling. "Vier maanden geleden zei ik: meid stop ermee", aldus moeder Polling.

Vertraging

Pollings geduld werd op de proef gesteld, omdat het programma werd vertraagd door een langdurige huldiging van Ilham Zakijev, die in de klasse boven de 90 kilogram goud won bij het toernooi voor blinden. President Ilham Alijev van Azerbeidzjan kwam Zakijev persoonlijk de medaille omhangen.

"We moesten zo lang wachten", aldus Polling. "Het was zo raar en moeilijk om de concentratie te behouden. Maar ik heb gewonnen en vind het wel best."

"Iedereen verwacht dat ze wint", aldus bondscoach Maarten Arens. "En dan doet ze het ook nog. Resultaat heeft ze de afgelopen twee jaar ook geboekt, maar het belangrijkste is dat het plezier blijft houden."

EK judo: Polling wint EK-finale

Dex Elmont liep door een nederlaag tegen de Belg Dirk Van Tichelt in de troostfinale van de klasse tot 73 kilogram het brons mis. De kampioen van vorig jaar sprak na afloop niet met de pers.

"Hij was teleurgesteld", aldus Arens. "Er was wat aan de hand met die lange ceremonie, maar dat maakt niet uit. Dat is geen excuus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl