Een deel van de buit van de huiszoekingen
NOS Nieuws

Nederlander opgepakt in grote witwaszaak

Op Aruba hebben rechercheurs dinsdag drie mannen aangehouden in een groot witwasonderzoek. Een van de drie is familie van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey, tegen wie een rechtszaak loopt vanwege corruptie, fraude en witwassen. Dat heeft zijn advocaat tegenover de NOS bevestigd.

De politie heeft in totaal 3,9 miljoen euro cash in beslag genomen bij het doorzoeken van huizen en bedrijven in Nederland, België en op Aruba. Van dat geld zat 2,8 miljoen verstopt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer op Aruba.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn in april begonnen met het onderzoek in de witwaszaak, op verzoek van het OM in Aruba. Daar liep een parallel onderzoek naar witwassen.

Horloges

Drie dagen geleden heeft de politie panden doorzocht in Roermond, in de Belgische plaatsen Lanklaar Stokkem en Bree en op Aruba. Op het eiland zijn ook dure auto's, motoren en horloges in beslag genomen.

De drie opgepakte personen worden verdacht van het witwassen van crimineel geld. Het OM vermoedt dat het Nederlandse vleesverwerkingsbedrijf van een verdachte is gebruikt om contant geld van Nederland naar Aruba te brengen. Deze verdachte wordt begin volgende week naar Nederland gebracht om hier te worden vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl