NOS Nieuws

'Ik ben heel blij dat we het er heelhuids vanaf hebben gebracht'

'We zijn heel blij dat we het hebben overleefd'

De Belgische toerist Stefaan Wittouck lag aan het zwembad van het hotel toen hij schoten hoorde. "Rond het middaguur kwam er een bootje het strand opgevaren waar twee in het zwart geklede mannen uit sprongen."

"De een rende het hotel in en de ander heeft het vuur geopend op de eerste rij strandbedden", zei Wittouck in het NOS Radio 1 Journaal. "Die mensen zijn gewoon gefusilleerd. Daar is geen ander woord voor."

Het gaat goed met me. De schok moet nog komen.

Stefaan Wittouck

"Iedereen rende als een stormwind het hotel in." Volgens de Belg werd er ook in de hal van het hotel nog geschoten. Wittouck en zijn vrouw hebben anderhalf uur op de grond van hun hotelkamer gelegen.

"Toen de schoten waren gestopt, durfden we na een tijdje naar buiten te kijken." Naar buiten gaan, durfde Wittouck pas toen hij de politie en het leger zag. "Het is nu waarschijnlijk de best beveiligde plaats van Tunesië."

Bloedsporen

"Ik heb bloedsporen in de hal gezien en drie lijken zien liggen." Volgens de Belg waren er veel Britten in het hotel en een "vijftigtal" Belgen.

Wittouck en zijn vrouw willen zo snel mogelijk terug naar huis. "We zijn heel blij dat we het er heelhuids vanaf hebben gebracht. De schok moet nog komen."

Het enige wat ik nu nog hoor, zijn vogels.

Gary Pine

Op het moment van de aanslag lag het strand vol en waren alle strandbedden bezet, zegt Gary Pine, een Britse ooggetuige tegen Skynews. "Vanuit ons hotel alleen al waren er honderden mensen op het strand."

Door het hotelpersoneel werd volgens Pine tegenstrijdige informatie gegeven. "Eerst werd ons aangeraden terug te gaan naar onze kamers, maar dat is later weer ingetrokken." Hij zit nu met andere hotelgasten in de receptie van het hotel. "Het enige wat ik nu nog hoor, zijn vogels."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl