Bob de Jong houdt het na komend seizoen voor gezien
NOS Schaatsen

Bob de Jong kondigt afscheid aan

Bob de Jong heeft zijn afscheid van het langebaanschaatsen aangekondigd. De 38-jarige stayer uit Leimuiden, die goud (10.000 meter) won op de Olympische Spelen van 2006 in Turijn, bergt na het komende seizoen zijn schaatsen op.

"Ondanks dat het schaatsen zo diep in mijn hart zit, heb ik besloten om een punt achter mijn carrière te zetten. Het klinkt erg aantrekkelijk om nog eens te rijden in een vernieuwd Thialf of op de Spelen van 2018, maar na twintig jaar is dat geen reden meer om door te gaan", zegt De Jong, die zijn carrière hoopt af te sluiten met een Elfstedentocht.

"Titels zullen een echte bonus zijn. Meedoen is geen doel, goede wedstrijden wel. Vanaf 2016 zal ik mij gaan focussen op een carrière na de sport, ik zal me geleidelijk aan meer gaan bezig houden met andere zaken waarvoor ik ook een passie heb, zoals bijvoorbeeld bouwkunde."

De Jong won olympisch goud, zilver en brons (twee keer) op de 10.000 meter. Bij de WK afstanden won hij twintig medailles: zeven keer goud, acht keer zilver en vijf keer brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl