Medewerkers van de autofabriek
NOS Nieuws

Staking legt fabriek Nedcar plat

De staking in de metaalsector heeft ertoe geleid dat de productie bij autofabriek Nedcar stilligt. Er rollen vandaag geen nieuwe Mini's van de band.

Bij Born staken zo'n zevenhonderd werknemers volgens de vakbonden. Degenen die wel wilden werken, zijn naar huis gestuurd. Er waren te weinig mensen om de fabriek te laten draaien.

De staking is onderdeel van de actie in de metaalsector. Voor de vijfde vrijdag op rij leggen metaalarbeiders op verschillende plekken in het land het werk neer vanwege de vastgelopen cao-onderhandelingen.

Heropend

De fabriek in Born is een jaar geleden heropend. De fabriek werd met sluiting bedreigd toen Mitsubishi besloot niet door te gaan met de fabriek.

VDL kocht de fabriek, zodat BMW er Mini's kon laten maken. De overheid en het UWV hebben 34,5 miljoen euro aan steun betaald om de werknemers in die periode aan het werk te kunnen houden.

Onbegrijpelijk

VDL-eigenaar Wim van der Leegte laat via een woordvoerder weten de staking onbegrijpelijk te vinden. Hoeveel de staking het bedrijf kost, kan hij nog niet zeggen.

Eerder riep hij werkgevers en werknemers op snel weer om tafel te gaan zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl