Sepp Blatter
NOS Voetbal

Blatter voedt twijfel over aftreden

Sepp Blatter heeft opnieuw verwarring gezaaid over zijn aangekondigde aftreden als president van de FIFA. "Ik ben niet teruggetreden", zegt de Zwitser nu tegen de Zwitserse boulevardkrant Blick. Naar eigen zeggen heeft Blatter slechts gezegd dat hij zijn mandaat ter beschikking zal stellen tijdens een buitengewoon congres van de wereldvoetbalbond.

Met die uitspraak voedt Blatter, tijdens zijn eerste publieke optreden in weken, de speculaties dat hij ook de komende jaren nog voorzitter is van de FIFA. Die verhalen deden onlangs ook al even de ronde toen een FIFA-woordvoerder zich in woorden van gelijke strekking uitliet.

Woordenspelletje

Blatters dochter, Corinne Blatter Andenmatten, zei daarop dat de uitspraak van haar vader van 2 juni "geen verdere toelichting behoeft." Maar dat lijkt nu juist wel het geval, want Blatters toespraak laat ruimte voor twijfel.

"Ik heb besloten om mijn mandaat bij een buitengewoon congres neer te leggen", was de exacte tekst waaruit menigeen opmaakte dat Blatter zal opstappen. Nu lijkt de preses zelf dus aan te geven dat een andere uitleg van diezelfde woorden ook mogelijk is.

Een woordvoerder van de FIFA bevestigt dat Blatter juist is geciteerd door Blick en ook hij laat weten dat die uitspraken in lijn zijn met wat de president op 2 juni heeft gezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl