José Paolo Guerrero (l) viert een feestje met een ploeggenoot

Guerrero schiet Peru naar halve finales Copa América

Peru is ten koste van Bolivia doorgedrongen tot de halve finales van de Copa América: 3-1. José Paolo Guerrero was de grote man aan de kant van Peru, hij nam alle drie de treffers voor zijn rekening.

Peru was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en zag Guerrero na twintig minuten zijn eerste doelpunt maken. De voormalig spits van Bayern München kopte de bal vanuit een scherpe voorzet van Juan Vargas achter keeper Romel Quiñónez.

De Boliviaanse doelman kreeg drie minuten later de tweede treffer tegen. Guerrero scoorde na een snelle counter. De spits van Peru maakte zijn hattrick compleet in de tweede helft. Hij onderschepte een pass en scoorde vanaf vijftien meter. Marcelo Moreno benutte vlak voor tijd een strafschop en maakte de stand zo iets dragelijker voor Bolivia.

In de halve finales tegen Chili

Het is de tweede keer op rij dat Peru in de halve finales van de Copa América staat. Vier jaar geleden was Uruguay daarin te sterk. Peru werd nog wel derde door Venezuela met 4-1 te verslaan. In dat duel maakte Guerrero ook drie doelpunten.

In de halve finales is Chili de tegenstander. De gastheer van het toernooi versloeg een dag eerder titelverdediger Uruguay met 1-0.