NOS Nieuws

Omstreden confederatievlag weg uit App Store

Apple heeft verschillende spelletjes uit de App Store verwijderd waarin de confederatievlag te zien is. Dat zeggen game-ontwikkelaars.

Civil War 1862, Civil War 1863 en 1864 zijn de spelletjes die door Apple zijn verwijderd. De spelletjes zijn gemaakt door Hunted Cow, die in een reactie heeft laten weten de spellen niet aan te passen.

Omstreden

Sinds de aanslag vorige week in Charleston, waarbij negen doden vielen, staat de vlag in de Verenigde Staten ter discussie. De dader handelde vrijwel zeker uit rassenhaat. Op foto's die na de schietpartij opdoken poseerde Dylann Roof met de confederatievlag.

De vlag staat voor sommigen in de zuidelijke staten symbool voor de strijd tegen de noordelijke staten in de Amerikaanse Burgeroorlog, maar hij wordt ook geassocieerd met slavernij en racisme.

Staken

De druk op de zuidelijke staten om de vlag in de ban te doen neemt toe. Alabama heeft de vlag al in de ban gedaan, in South Carolina gaat dit hoogstwaarschijnlijk ook gebeuren. Maar daar is een tweederde meerderheid voor nodig in het parlement.

Andere bedrijven als Amazon, Walmart en Ebay gingen Apple voor en staakten de verkoop van de vlag. In de Google Playstore zijn de spelletjes nog wel te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl