NOS Voetbal

Jara op vingers getikt na onsmakelijke actie

  • AFP
    De actie is ook in de Zuid-Amerikaanse pers groot nieuws
  • NOS
    Gonzalo Jara betast Edinson Cavani en lokt daarmee de spits uit tot een reactie

De Chileense voetballer Gonzalo Jara moet vrezen dat de Copa América in eigen land er voor hem op zit, omdat hij in het duel met Uruguay met zijn middelvinger hardhandig het achterwerk van Edinson Cavani beroerde.

De provocatie ontging de Braziliaanse arbiter, maar camera's brachten Jara's actie duidelijk in beeld. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond is niet bereid het door de vingers te zien en is een onderzoek gestart.

Tikje

De actie van Jara was bedoeld om Cavani te provoceren en de Chileen slaagde in die opzet. Cavani was er, vrij logisch, niet van gediend en reageerde met een tikje in het gezicht van Jara. De Chileen stortte ter aarde, waarna Cavani geel kreeg. Dat was zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Uruguay met tien man verder moest. Even later werd ook Jorge Fucile nog uit het veld gestuurd, zodat Uruguay het duel met negen man eindigde.

Halve finale

Chili won met 1-0 en plaatste zich daardoor voor de halve finales. De kans is dus groot dat Jara die niet mee gaat maken, net zo min als de eventuele finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl