Marcel Kittel
NOS Wielrennen

Kittel: dit is een nieuwe tegenslag

De ploegleiding van Giant-Alpecin besloot vandaag om Marcel Kittel niet mee te nemen naar de Tour de France. De Duitse sprinter is zwaar teleurgesteld in die beslissing.

Kittel had gehoopt dat hij zou worden geselecteerd. "Ik ben erg teleurgesteld, omdat ik de laatste weken er alles aan heb gedaan om fit te worden. Het is een nieuwe tegenslag dat ik het vertrouwen van mijn team voor een startplek in de Tour niet heb gewonnen."

"Leven met dit besluit"

Kittel was door ziekte dit voorjaar niet in vorm en kon onlangs in de Ster ZLM Toer ook niet overtuigen. Toch had hij het gevoel dat hij nog een rol van betekenis kon gaan spelen in de Tour.

"Ik moet leven met deze beslissing. Hopelijk kan ik nieuwe doelen vinden voor de rest van dit seizoen. Voor nu weet ik nog niet hoe ik deze teleurstelling moet verwerken", zei Kittel.

Duitse televisie

De 27-jarige sprinter, die acht keer een etappe won in de Ronde van Frankrijk, geeft nog een reden waarom hij het jammer vindt dat hij niet is geselecteerd. "Omdat de ARD voor het eerst sinds jaren de Tour gaat uitzenden", benadrukt Kittel.

"Ik heb er lange tijd voor gevochten dat de Duitse televisie de Ronde van Frankrijk weer ging volgen. Het maakt me dan ook trots dat het nu weer gebeurt, al had ik mezelf graag laten zien aan de Duitse fans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl