Zlatan Ibrahimovic moet nog wachten op toestemming
NOS Voetbal

Ibrahimovic wil met Zweden naar Spelen in Rio

Zlatan Ibrahimovic heeft zich beschikbaar gesteld voor het olympisch voetbalelftal. De 33-jarige spits van Paris Saint-Germain wil met Zweden onder 21 naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Maar eerst moet ik nog maar eens geselecteerd worden. Wie weet vinden ze me niet goed genoeg", grapt de voormalig speler van onder meer AC Milan, FC Barcelona en Ajax. Ibrahimovic mag worden geselecteerd, omdat de olympische ploegen mogen beschikken over drie dispensatiespelers.

Eerst nog toestemming

Voor Ibrahimovic is het een kans om toch nog in Brazilië te spelen, iets wat vorig jaar niet lukte omdat hij zich met Zweden niet wist te plaatsen voor het WK. "Ik heb bovendien nog nooit aan de Spelen meegedaan", aldus Zlatan. "Het moet een genot zijn om in 2016 in Rio te kunnen voetballen."

Het is niet vanzelfsprekend dat Ibrahimovic meegaat naar Rio. Hij moet eerst nog toestemming krijgen van zijn club en van bondscoach Erik Hamren. Bovendien heeft Hakan Ericson, de bondscoach van Zweden onder 21, laten weten dat het nog te vroeg is voor deze beslissing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl