Marcel Kittel mist de Tour de France van 2015
NOS Wielrennen

Geen Tour de France voor Kittel

Marcel Kittel doet niet mee aan de Tour de France. De Duitser was door ziekte dit voorjaar niet in vorm en kon onlangs in de Ster ZLM Toer ook niet overtuigen. De ploegleiding van Giant-Alpecin heeft daarop besloten de sprinter niet mee te nemen naar Frankrijk.

Vorig jaar won Kittel nog vier etappes in de Ronde van Frankrijk, net als in 2013. "Dit is met afstand de moeilijkste fase uit mijn carrière", laat de teleurgestelde Duitser op zijn website weten. "Het is een nieuwe tegenslag dat ik het vertrouwen van mijn team voor een startplek in de Tour niet heb gewonnen."

Kittel succesvol in Tour

Degenkolb en Dumoulin

De negenkoppige formatie van Giant-Alpecin wordt aangevoerd door een andere Duitse sprinter, John Degenkolb. Er gaan vijf Nederlanders mee: Tom Dumoulin, Roy Curvers, Koen de Kort, Albert Timmer en debutant Ramon Sinkeldam.

Volledige Tourploeg Giant-Alpecin: John Degenkolb, Simon Geschke (Duitsland), Tom Dumoulin, Roy Curvers, Koen de Kort, Albert Timmer, Ramon Sinkeldam (Nederland), Warren Barguil (Frankrijk), Georg Preidel (Oostenrijk).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl