NOS Nieuws

Moeder en baby overleven in jungle na vliegtuigcrash

  • EPA
    De gewonde moeder werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht
  • AFP
    Een reddingswerker houdt de baby vast nadat hij in de jungle is gevonden
  • AFP
    Een reddingswerker biedt troost aan de jonge moeder nadat zij gered is uit de jungle
  • AFP
    Het wrak van het neergestorte vliegtuig

In Colombia hebben een jonge moeder en haar baby vijf dagen in de jungle overleefd nadat zij waren neergestort met een vliegtuig. De lichtgewonde vrouw (18) en haar zoontje (1) voedden zich al die tijd met een paar kokosnoten.

Afgelopen zaterdag stortte het vliegtuig neer in de afgelegen, bergachtige jungle in het westen van Colombia, ongeveer 350 kilometer van de hoofdstad Bogotá. De piloot overleefde het ongeluk niet.

Nadat het wrak van het vliegtuig zondag vanuit de lucht was gezien, begonnen reddingswerkers een zoektocht naar de inzittenden. Die vonden ze op ongeveer 500 meter van het wrak, waar de moeder en haar kindje probeerden te overleven aan de oever van een beek.

Wilskracht

"Het is een wonder", zegt de militair die de reddingsactie leidde. "Het is een erg ruig gebied en het was een zwaar vliegtuigongeluk. De baby heeft het gered door de wilskracht van zijn moeder."

De gewonde vrouw is per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis en de provinciehoofdstad Quibdó. Haar zoontje is ongedeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl