Het hoofdkantoor van Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam
NOS Nieuws

Telegraaf Media Groep schrapt opnieuw banen

De Telegraaf Media Groep (TMG) schrapt opnieuw banen. In totaal zijn 168 medewerkers boventallig. De drukkerij in Alkmaar gaat dicht. Deze werkzaamheden worden overgeheveld naar Amsterdam. Een deel van het drukwerk wordt uitbesteed.

Topman Geert-Jan van der Snoek van TMG spreekt van 'een noodzakelijke en ingrijpende beslissing'. Drukken behoort niet langer tot de kernactiviteiten van het bedrijf.

"De drukkerijen staan aan de wortels van onze onderneming en afscheid nemen van medewerkers die jarenlang met zoveel hart voor de zaak gewerkt hebben, is zuur", zegt Van der Snoek. "De markt waarin wij opereren, ondergaat echter een razendsnelle verandering. Het is aan ons het bedrijf aan te passen aan de realiteit."

Onrust

Er heerst al maanden veel onrust bij de grootste krant van Nederland. In mei vertrok hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Drukkers van De Telegraaf dreigden toen al met een staking. Zij vreesden voor hun baan omdat er toen plannen naar buiten kwamen over het uitbesteden van drukwerk aan een externe partij.

Verder zouden er plannen zijn om grote deelredacties van De Telegraaf - zoals Privé, Telesport en Vrouw - los te koppelen van de krant om die zelfstandig uit te bouwen. De hoofdredactie van de krant zou daar dan niet meer over gaan, maar de directie. Dat plan leidt tot veel boosheid bij de redactie. De redactionele eenheid en onafhankelijkheid zijn volgens de redactieraad in het geding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl