De Heus Diervoeders in Ede
NOS Nieuws

Diervoederbedrijf De Heus familiebedrijf van het jaar

Diervoerderbedrijf De Heus heeft de prijs voor het beste familiebedrijf van het jaar binnengesleept. Vanmiddag werd de prijs in aanwezigheid van koningin Maxima overhandigd in De Nieuwe Kerk in Den Haag.

Volgens de jury is Koninklijke De Heus een 'internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest dat het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan'.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Familie Onderneming om het belang van het familiebedrijf voor de Nederlandse economie te onderstrepen.

De geschiedenis van het diervoederbedrijf in Ede gaat al meer dan een eeuw terug. In 1911 richtte Hendrik Antonie de Heus Graan- en Meelhandel H.A. de Heus op.

Sinds 2007 hebben Co en Koen de Heus, achterkleinkinderen van de oprichter, het roer in handen. Inmiddels is de onderneming actief in meer dan 50 landen en behoort het bedrijf tot de top 20 van grootste diervoederbedrijven ter wereld.

Fentener van Vlissingen

De prijs werd overhandigd door John Fentener van Vlissingen, oprichter van de stichting Familie Ondernemingen en zelf telg van een prominente ondernemersfamilie. Op dit moment staat hij onder meer aan het hoofd van reisbedrijf BCD Holdings, een familiebedrijf dat afgelopen jaar 25,6 miljard dollar omzet draaide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl