Pechtold en Slob in gesprek met Samsom in de wandelgangen van de Kamer
NOS Nieuws

D66 en CU willen over volledig belastingplan meepraten

Oppositiepartijen D66 en ChristenUnie willen dat alles bespreekbaar is, als ze na vandaag met het kabinet gaan praten over het belastingplan. De partijen dreigen alleen te worden betrokken bij de minder populaire maatregelen. Fractievoorzitters Pechtold (D66) en Slob (CU) willen van de coalitie horen dat dat niet zo is.

Over de plannen van VVD en PvdA wordt vandaag gedebatteerd in de Tweede Kamer. GroenLinks zette afgelopen weekend de toon en maakte de eigen eisen op belastinggebied al openbaar. Niet helemaal volgens het plan van de coalitie, maar daar blijven ze optimistisch. "Als iedereen voor de camera zijn inzet bekend blijft maken, wordt het wel ingewikkelder, maar ook ingewikkelde klussen kunnen we klaren", zegt PvdA-leider Samsom.

Samsom: ook ingewikkelde klussen kunnen we klaren

Als de oppositie niet meewerkt, wil de coalitie zelf vijf miljard euro aan belastingvoordeel uitdelen. Een partij als de ChristenUnie zou in dat geval alleen mogen meepraten over de minder populaire maatregelen, net als D66.

Dat GroenLinks-leider Klaver al verteld heeft wat hij sowieso niet wil, leidde tot ergernis bij Pechtold en Slob. "We willen duidelijk hebben of over alles gesproken kan worden", zegt de ChristenUnie-voorman voor het debat.

Pechtold: alles in samenhang bekijken

Wie er echt met het kabinet wil praten moet in het debat blijken. Het CDA doet sowieso niet mee, net als de SP en de PVV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl