Instagram
NOS Nieuws

Instagram voegt nieuwe mogelijkheden toe aan zoekfunctie

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Fotodienst Instagram heeft zijn zoekmogelijkheid uitgebreid. De functies zijn in eerste instantie alleen in Amerika beschikbaar, maar Instagram belooft deze later uit te rollen naar andere landen.

Zoeken is mogelijk via de 'Explore'-pagina. Daar worden allerlei foto's getoond en suggesties gedaan. Zo kun je overzichten bekijken van plekken waar op dat moment veel foto's worden geüpload, zogenoemde Trending Places. Ook kunnen gebruikers trending hashtags zien en er gemakkelijker naar zoeken.

De zoekfunctionaliteit van Instagram was tot nu toe beperkt. Gebruikers konden alleen zoeken tussen hun eigen vrienden en via hashtags.

De nieuwe ontdekmogelijkheden in Instagram

Concurrentie met Twitter

Instagram wordt steeds populairder en heeft inmiddels net zoveel actieve gebruikers als Twitter: 300 miljoen. In gesprek met The New York Times zegt Kevin Systrom, oprichter en directeur, dat Twitter geen makkelijke manier heeft om foto's en video's te vinden van gebeurtenissen die op dat moment gebeuren.

In die woorden schemert het doel van Instagram door: Twitter vervangen als de belangrijkste bron om media te ontdekken. Nu heeft Twitter nog een betere naam op dat gebied, te meer omdat dat medium uitgebreide zoekopties aanbiedt. Daar komt bij dat Twitter zelf ook werkt aan betere ontdekmogelijkheden.

Dat neemt niet weg dat Instagram harder groeit dan Twitter en steeds meer internetgebruikers eerder hun foto op Instagram plaatsen dan op Twitter, wat in het voordeel van de fotodienst kan gaan werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl