Een Veolia-trein in Maastricht
NOS Nieuws

NS wil niet praten met Veolia over openbaar vervoer in Limburg

De NS ziet een overleg met Veolia over de gang van zaken bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg op dit moment niet zitten. Veolia had de NS tot 18.00 uur vandaag de tijd gegeven om in te gaan op de uitnodiging. De NS heeft vanmiddag per brief laten weten eerst de resultaten van een onderzoek rondom de aanbesteding te willen afwachten.

Veolia zegt een miljoenenschade te hebben geleden door de fraude van NS-dochter Abellio. In het gesprek wilde Veolia aftasten of het tot een schikking kan komen met de NS. Ook maakt Veolia zich zorgen dat door de fraude bedrijfsgevoelige informatie bij de NS ligt. De vervoerder wil dat dit wordt vernietigd in hun bijzijn.

Veolia heeft inmiddels bezwaar ingediend over de aanbestedingsprocedure bij de provincie Limburg. Daarmee wil Veolia bereiken dat de procedure helemaal opnieuw wordt gedaan. Ook wil de vervoerder dat de voorzieningenrechter het besluit om de concessie aan concurrent Arriva toe te kennen schorst, om te voorkomen dat "er onomkeerbare dingen gebeuren rond de concessie".

Nu de NS heeft gezegd voorlopig niet te willen praten, beraadt Veolia zich op verdere stappen. Een mogelijkheid is een gang naar de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl