Alex Morgan vliegt na haar doelpunt in de armen van Lauren Holiday

Vrouwen VS ten koste van Colombia naar kwartfinales

De Verenigde Staten hebben op het WK voetbal voor vrouwen de kwartfinales bereikt. Colombia werd in de nacht van maandag op dinsdag in Edmonton met 2-0 verslagen.

Na een saaie eerste helft, werd kort na rust de wedstrijd opengebroken. Alex Morgan werd na een pass van Megan Rapinoe alleen voor de Colombiaanse keepster Catalina Perez gezet, die Morgan op het randje van het strafschopgebied onderuit haalde. De Franse scheidsrechter Stephanie Frappart wees naar de stip en stuurde Perez van het veld.

Strafschop mis en raak

Aanvoerster Abby Wambach wist echter niet te profiteren vanaf elf meter; ze schoot hard naast. Een paar minuten daarna was het wel raak, zij het met wat hulp van de ingevallen keepster Stefany Castano. Morgan schoot via de doelverdedigster de bal hard tegen het net.

In de 66ste minuut werd het duel beslist. Opnieuw kreeg Amerika een strafschop, maar dit keer ging Carli Lloyd achter de bal staan. Zij schoot wél raak: 2-0.

De VS treft in de kwartfinales China, dat in de achtste finales Kameroen opzij zette (1-0). De wedstrijd wordt gespeeld in de nacht van vrijdag op zaterdag.

WK voetbal vrouwen: Verenigde Staten-Colombia