Maarten Stekelenburg in actie als keeper van Oranje
NOS Voetbal

Via Engeland wil Stekelenburg weer naar Oranje

Met zijn transfer van AS Monaco naar Southampton hoopt Maarten Stekelenburg een goede stap te hebben gezet richting een terugkeer in Oranje. "Dit is een mooie kans om mezelf weer te laten zien. Het doel is om terug te keren in het Nederlands elftal."

De 32-jarige doelman wordt gehuurd van Fulham, dat hem het voorbije seizoen al uitleende aan AS Monaco. Stekelenburg wordt bij zijn nieuwe club herenigd met Ronald Koeman, die bij Ajax ook al zijn trainer was.

Maarten Stekelenburg als keeper van het Nederlands elftal

Stekelenburg staat te trappelen

"Het is snel gegaan", reageert de keeper op zijn overgang. "Mijn zaakwaarnemer Rob Jansen kwam in contact met Koeman en toen heb ik de keuze snel gemaakt."

Met de Engelse subtopper gaat Stekelenburg Europees voetbal spelen. Dat doet hij, als er geen gekke dingen gebeuren, als eerste keeper. "Heerlijk, ik kan niet wachten", aldus Stekelenburg.

Zijn concurrent Fraser Forster was het voorbije seizoen de vaste doelman bij Southampton, maar de Engelsman is nog zeker een half jaar uit de roulatie vanwege een knieblessure die hij eind maart opliep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl