Een vernieuwd filiaal van Blokker
NOS Nieuws

Blokker lijdt 20 miljoen verlies

Blokker Holding, het bedrijf waar onder meer Blokker, Intertoys, Xenos en Bart Smit onder vallen, heeft vorig jaar 20 miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de onderneming vandaag publiceerde.

Verder daalde de netto-omzet van Blokker Holding. In 2014 kwam die uit op 2,1 miljard euro. Het jaar ervoor was dat nog 2,5 miljard euro. Dat is een veel sterkere daling dan het concern vorige maand bekendmaakte.

Bestuursvoorzitter Roland Palmer, die vorige week vertrok na een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen, wijt het verlies van de afgelopen tijd aan moeilijke marktomstandigheden en een daling van de verkoop van huishoudelijke artikelen. De huishoudelijke winkels Blokker, Xenos, Big Bazar en Marskramer vormen het belangrijkste onderdeel van de groep.

Optimistisch

"Deze ontwikkeling heeft in combinatie met onze voorzieningen en toegenomen kosten geleid tot een negatief netto resultaat", aldus Palmer. Ondanks de slechte resultaten blijft hij in het jaarverslag optimistisch. "Wij staan aan de vooravond van de opening van tientallen winkels met de nieuwe formule en investeren fors in blokker.nl." Binnen die formule vernieuwt het bedrijf zijn winkels om de concurrentie van ketens als Action beter aan te kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl