NOS Nieuws

Strauss-Kahn laat weer van zich horen

"Hello Twitter! Jack is back". Negen dagen na zijn vrijspraak in Lille voor het inhuren van prostituees op seksfeestjes heeft Dominique Strauss-Kahn zijn terugkeer aangekondigd. Hij reactiveerde gisteren zijn Twitter-account en plaatste een foto met daarop een handgeschreven boodschap in het Engels.

Wat de oud-IMF-directeur precies wil met zijn tekst is niet duidelijk. Veel mensen die op de tweet reageerden, denken dat hij met de naam Jack verwijst naar Jack Bauer, de held in de Amerikaanse serie 24, die net als 'DSK' ongeschonden uit verschillende schandalen kwam.

Het bericht van Strauss-Kahn werd massaal geretweet en na één dag had hij al 26.000 volgers. De reacties waren wisselend: veel mensen reageerden nieuwsgierig en geamuseerd; anderen boos.

"Welkom Jack", schreef iemand. "Het wordt tijd dat je terugkomt. De Franse economie heeft je nodig."

"U kent absoluut geen schaamte en hebt geen enkele waardigheid", schreef een ander.

Of de 66-jarige DSK een comeback in de politiek ambieert is niet bekend. Sommigen 'vrezen' van wel. "Ik heb de indruk dat Strauss-Kahn zijn grote terugkeer voorbereidt... in de politiek (langzaam maar zeker)."

DSK volgt op dit moment drie mensen op Twitter: zijn vriendin Myriam L’Aouffir, publicist over economische zaken Paul Krugman van The New York Times en Nobelprijswinnaar voor de Economie Joseph E. Stiglitz. Ook volgt hij de Financial Times en The Economist.

Dominique Strauss-Kahn was een aantal jaren minister, voordat hij in 2007 voorzitter werd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij gold als een kansrijke kandidaat voor het Franse presidentschap voordat hij verwikkeld raakte in de reeks seksschandalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl