File op de rondweg bij Amsterdam
NOS Nieuws

VID: veel onnodige files door flitsers

De VerkeersInformatieDienst vindt dat er te vaak tijdens de spits files ontstaan door flitsers langs de weg. De controles zijn vaak zichtbaar waardoor automobilisten plotseling geen gas meer geven.

De VID beklemtoont dat tijdens de spits gecontroleerd moet worden op hardrijders, maar niet als daardoor de veiligheid in gevaar komt. Daarom zou de flitsapparatuur niet zichtbaar opgesteld moeten worden.

"Uit de cijfers blijkt dat sinds november vorig jaar zeker vijftien keer lange files ontstonden door politiecontroles en dat zijn dan nog alleen de momenten waar het aantoonbaar mis ging."

De A6 bij Almere is bij de VID berucht. "Een telkens opnieuw opgebouwde controlepost op de A6 zorgde de afgelopen weken al minstens drie maal voor een file van 8 kilometer. De VID vindt dat stuitend."

Politie verbaasd

De politie is enigszins verbaasd omdat flitscontroles stoppen als blijkt dat die leiden tot verkeershinder. "Onze controleurs hebben de instructie dat ze de controle afbreken bij filevorming."

Er wordt verder op gewezen dat hardrijders de files veroorzaken door de voet van het gaspedaal te halen. Ze moeten zich gewoon aan de snelheid houden, dan is er niets aan de hand, luidt de reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl