Kamervoorzitter Van Miltenburg in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Kamer debatteert over eigen huishoudboekje

In Den Haag wordt vandaag gedebatteerd over de begroting van de Tweede Kamer van volgend jaar. Kamerleden stellen tijdens het debat over de Raming veel huishoudelijke zaken aan de orde zoals het automatiseren van de presentielijst. Ook wordt een evaluatie van de kabinetsformatie besproken, waarbij de rol van de koning minder is geworden.

Waar vandaag verder bij stilgestaan wordt, is het voorstel om afgesplitste Kamerleden minder ondersteuning te bieden. Door het recordaantal afgesplitste Kamerleden zijn de kosten van onder meer ondersteunend personeel gestegen. Sommige partijen willen dat beperken door afgesplitste éénmansfracties te korten op hun medewerkers.

Ook zal Kamervoorzitter Van Miltenburg zich moeten verantwoorden voor de vernietiging van brieven van anonieme klokkenluiders. Volgens de procedure worden anonieme brieven aan de Kamervoorzitter niet geregistreerd, maar door de versnipperaar gehaald. Daardoor is een belangrijke brief over de Teevendeal ontraceerbaar. Van Miltenburg heeft al toegezegd dat er nieuwe procedures komen.

Het Raming Debat is vanaf 11.00 uur te volgen via NPO Politiek. Vorig jaar werd het slechte bereik van gsm's in de Kamer en biologisch eten in het restaurant besproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl