Marcel Kittel treft de voorbereidingen
NOS Wielrennen

Snel duidelijkheid over Tour-deelname Kittel

Team Giant-Alpecin maakt dinsdag of woensdag bekend of Marcel Kittel de Tour de France rijdt. Kittel was door ziekte het voorjaar niet in vorm en kon de afgelopen week in de Ster ZLM Toer ook niet overtuigen. "Ik weet dat iedereen het wil weten", zegt ploegleider Marc Reef. Die eraan toevoegt dat er snel duidelijkheid komt.

"Vooraf hebben we aangegeven dat we tijdens de ZLM Toer in drie ritten voor Kittel wilden rijden." Tot de etappe van zondag nog zonder resultaat, Kittels beste klassering was een 65ste plaats. "Het is wat tegenvallend, maar we gaan voor onze laatste kans", zei Reef voorafgaand aan de laatste etappe.

Kittel eindige daarin als 85ste, wederom niet bepaald een klassering die past bij een achtvoudig etappewinnaar in de Ronde van Frankrijk.

Toch is het tegenvallende resultaat van zondag niet doorslaggevend voor de vraag of hij van start gaat in Utrecht. "Het is niet zo zwart-wit. We moeten naar de hele ronde kijken en dan analyseren wat er gebeurd is. Daarna nemen we een beslissing."

Wie niet goed genoeg is zou de Tour niet moeten rijden.

Marcel Kittel
Marcel Kittel vecht voor deelname aan de Tour de France

'Ik zou hem meenemen'

Ploeggenoot Roy Curvers, vaste locomotief van de Giant-trein, heeft vertrouwen in Kittel. "Je moet de stijgende lijn zien te ontdekken. Het is voor hem een proces van terugkeren en dat moet je niet afmeten aan het resultaat in de koers. In de etappe van zaterdag kon hij lang mee en heeft hij veel gedaan voor Zico Waeytens, die derde werd."

"Er wordt altijd naar hem gekeken, Het is moeilijk om het goed te doen als je niet wint. En hij hoeft niet honderd procent te zijn om te winnen, maar hij moet wel uitgerust en fris zijn. Ik ben er van overtuigd dat hij op dat punt kan komen over twee weken."

En Kittel zelf? Die is blij met het vertrouwen van Curvers, maar had op meer gehoopt tijdens de rittenkoers. "Het belangrijkste is dat ik trots ben op wat ik in korte tijd heb bereikt. Maar wie niet goed genoeg is zou de Tour niet moeten rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl