Igor Sijsling haalde in 2013 op Wimbledon de derde ronde
NOS Sport

Zeven Nederlanders in kwalificaties Wimbledon

Vier Nederlandse tennissers beginnen vandaag hun jacht op een plekje in het hoofdtoernooi van Wimbledon. Jesse Huta Galung, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Boy Westerhof komen meteen in actie tijdens de eerste dag van de kwalificaties voor het derde grandslamtoernooi van het jaar.

Bij de vrouwen gaan Richel Hogenkamp, Cindy Burger en Lesley Kerkhove proberen zich te kwalificeren voor Wimbledon. Hun speelschema is echter nog niet bekend.

Tegenstanders

Huta Galung komt om 12.00 uur Nederlandse tijd als eerste in actie, tegen Hiroki Moriya uit Japan. De geboren Haarlemmer bereikte één keer het hoofdtoernooi op het 'heilige' gras in Londen, in 2010, maar werd toen in de eerste ronde uitgeschakeld.

Thiemo de Bakker, de juniorenkampioen van 2006, treft Ante Pavic uit Kroatië, Igor Sijsling speelt tegen de Spanjaard Roberto Carballés Baena. De Bakker haalde in 2010 de derde ronde op Wimbledon, Sijsling deed dat in 2013.

Boy Westerhof neemt het op tegen Guilherme Clezar, de Braziliaan die zich de nummer 161 van de wereld mag noemen.

Haase en Bertens

Robin Haase en Kiki Bertens zijn op basis van hun plek op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl