Thiago Silva (l) viert het openingsdoelpunt

Kwartfinalist Brazilië herstelt zich tegen Venezuela

Brazilië heeft zich op de Copa América hersteld van de nederlaag tegen Colombia. In de derde en laatste groepswedstrijd werd Venezuela, onder het toeziend oog van de geschorste Neymar, met 2-1 geklopt.

Door de overwinning verzekerde Brazilië, dat op de vorige editie van de Copa al in de kwartfinales strandde, zich van een plek bij de laatste acht. Venezuela, dat door de nederlaag laatste in de poule werd, is uitgeschakeld.

De Brazilianen schoten Colombia te hulp, dat na het eerdere 0-0 gelijkspel tegen Peru in de wachtkamer zat. De Colombianen mogen het verblijf verlengen, omdat ze tot de twee beste nummers drie behoren.

Copa América: Brazilië-Venezuela

Corner

In Santiago kon Venezuela ondanks de ogenschijnlijk nipte nederlaag eigenlijk slechts enkele minuten aanspraak maken op een resultaat.

Uit een corner opende Thiago Silva de score na negen minuten en in de resterende tachtig minuten controleerde Brazilië de wedstrijd. Vijf minuten na rust vergrootte Roberto Firmino, die uitkomt voor Hoffenheim, de score na zeer fraai voorbereidend werk van Willian.

In het restant viel er nog maar weinig te genieten, al zorgde Miku namens Venezuela nog voor een spannende slotfase. Tot de 2-2, en dus uitschakeling van Colombia, kwam het niet.