De Franse vrouwen vieren de 2-0

Françaises ten koste van Zuid-Korea door op WK voetbal

De Franse voetbalsters hebben zich op het WK in Canada met twee vingers in de neus geschaard onder de laatste acht. In de achtste finales werd Zuid-Korea in Montreal met 3-0 verslagen.

De Françaises waren sneller, sterker en balvaardiger dan hun tegenstander en gooiden de wedstrijd al snel op slot. In de vierde minuut was Marie-Laure Delie het doeltreffende eindstation van een prachtige combinatie over vier schijven. Vier minuten later verdubbelde Élodie Thomis de score na een mooi eentweetje.

In de eerste minuten na de rust oogden de Zuid-Koreaansen even dreigend, maar in de eerste de beste tegenaanval maakte Delie er met haar derde treffer van het toernooi 3-0 van. Vervolgens werd het duel rustig uitgespeeld en kregen enkele bankspeelsters nog wat minuten.

Ander kaliber

In de kwartfinales wacht de nummer vier van het vorige WK een iets lastigere horde. Dan is regerend Europees kampioen en tweevoudig wereldkampioen Duitsland de tegenstander. De titelfavoriet rekende zaterdag in de achtste finales eenvoudig af met Zweden: 4-1.

WK voetbal vrouwen: Frankrijk-Zuid-Korea