Moreno Hofland won de vierde etappe in de ZLM Toer
NOS Wielrennen

'De wereld begint Moreno Hofland te kennen'

De Nederlandse wielerploeg Lotto-Jumbo staat dit seizoen op twee ritzeges. En twee keer was dat te danken aan Moreno Hofland. Na zijn winst in Yorkshire, in mei, was de 23-jarige sprinter zaterdag ook de beste in de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer.

"Ik denk dat de wereld Moreno Hofland nu wel begint te kennen ja", lacht de 23-jarige Brabander, die vorig jaar naam maakte met een ritzege in Parijs-Nice en in de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne brutaal als tweede eindigde achter Tom Boonen. "Daarom werd er dit jaar wel wat van mij verwacht. In het voorjaar heb ik niet veel laten zien, maar nu begint het wel een beetje te komen."

Wat goed is komt snel

"Drie jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik hier nu al zou staan", zegt Hofland. "Als je jong bent wil je zóveel. Eerst prof worden, dan wedstrijden winnen. Dat is allemaal best snel gegaan."

Tijd voor nieuwe doelen dus. Meer ritzeges bijvoorbeeld, die kunnen echt niet uitblijven. Een finish licht bergop is Hofland op het lijf geschreven. De vierde etappe in de ZLM Toer was daarvan een goed voorbeeld. Door de Belgische Ardennen naar de stuwdam van La Gileppe. "Een lastige rit, maar ik voelde me echt goed. Dit geeft vertrouwen voor de komende periode."

Hoe die periode er precies uit komt te zien voor de renner van Lotto-Jumbo is nog niet duidelijk. De Tour de France rijdt Hofland niet. "Na het NK in Emmen ga ik op vakantie en daarna bereid ik me voor op het tweede deel van het seizoen, met onder andere de Eneco Tour."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl