Ellen van Dijk troost Anna van der Breggen na de mislukte finale
NOS Wielrennen

Van der Breggen en Van Dijk zagen elkaar niet

Een gemiste kans op goud. Dat is het gevoel dat overheerst bij Anna van der Breggen en bondscoach Johan Lammerts na de wegwedstrijd van de Europese Spelen. Ondanks de bronzen medaille voor Van der Breggen.

Zij zat samen met Ellen van Dijk in een kopgroep van vier, maar ze speelden de voordeelsituatie niet goed uit. Van Dijk was op achterstand gereden, sloot weer aan en wilde direct doorstomen, maar op datzelfde moment probeerde Van der Breggen aan de andere kant te demarreren.

Evaluatie volgt nog

"Op het moment dat ik ging, keek ik naar rechts en Ellen naar links, en toen zagen we elkaar pas", legt Van der Breggen uit. "Ik reed door, want ik had meer vaart. Dat was gewoon jammer."

Lammerts wist niet wat hij zag. "Ja, het is mogelijk. We hebben het allemaal gezien. Ik moet dat nog met de renners bespreken. We hebben geen oortjes, dus ik weet niet of ik het een fout moet noemen."

Sprint was teveel van het goede

Van Dijk moest daarna direct lossen en Van der Breggen stond er alleen voor. Zij legde het in de sprint af en werd derde achter de Wit-Russin Alena Amjaljoesik (goud) en de Poolse Katarzyna Niewiadoma (zilver).

"Fysiek was het in de sprint natuurlijk niet meer goed. Kansloos ben je nooit, maar het zat niet mee", aldus Van der Breggen. Lammerts: "Er is sterk gereden, maar we gingen natuurlijk voor goud."

Van der Breggen. "We waren als ploeg heel sterk en waren overal bij. Dan hoop je op een gouden medaille en wordt het brons. Ja, ik ben wel teleurgesteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl