Maartje Paumen (l) en Naomi van As
NOS Sport

Hockeysters jagen in Brasschaat op ticket Rio

Voor de Nederlandse hockeyvrouwen staan de komende twee weken in het teken van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio. Als ze bij de eerste drie van de Hockey World League weten te eindigen, is het olympisch ticket binnen.

Zaterdag begint in het Belgische Brasschaat de halvefinaleronde van de HWL. Het vrouwentoernooi heeft tien deelnemers, verdeeld over twee poules van vijf. De beste vier plaatsen zich voor de kwartfinales.

Daarin speelt de nummer één van de ene poule tegen de nummer vier van de andere poule. De nummers twee en drie van beide poules spelen ook tegen elkaar. Behalve een olympisch ticket is ook deelname aan de finaleronde van de HWL eind dit jaar in Argentinië te verdienen.

Eerste wedstrijd tegen Frankrijk

Oranje speelt zaterdag (om 14.00 uur) in de halve eindstrijd van de World League in de eerste wedstrijd van groep A tegen Frankrijk. Die tegenstander is op het laatste moment aan het toernooi toegevoegd omdat beoogd tegenstander Azerbeidzjan niet op tijd in België aankwam.

De Nederlandse vrouwenploeg krijgt maar liefst acht rustdagen. Volgens keepster Joyce Sombroek zal er tijd zijn voor ontspanning, maar zullen de vrouwen ook hard moeten doortrainen: "We zullen moeten pieken in de eindfase van het toernooi. Het is wat het is, we moeten er het beste van maken."

Alle wedstrijden van de Oranjevrouwen tijdens de HWL in Brasschaat zijn live te volgen via NOS.nl. Het duel tegen Zuid-Korea is zondag ook te volgen via NPO 1.

Wedstrijden Nederland

Datum
20 juni, 14.00 uurNEDERLANDFrankrijk
21 juni, 14.00 uurZuid-KoreaNEDERLAND
23 juni, 20.00 uurJapanNEDERLAND
27 juni, 14.00 uurNEDERLANDItalië

Groepen HWL België

Groep AGroep B
NEDERLANDAustralië
FrankrijkBelgië
ItaliëIndia
JapanNieuw-Zeeland
Zuid-KoreaPolen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl