NOS Nieuws

Beeld van vlak voor aanslag kerk opgedoken

Verdachte bij de gebedsdienst

Er is beeld opgedoken van de bijeenkomst in een kerk in Charleston, vlak voordat een schutter het vuur opende. Een van de slachtoffers stuurde een filmpje via Snapchat naar vrienden, vlak voordat hij zelf werd doodgeschoten.

Te zien is hoe de gemeenteleden nietsvermoedend rond een tafel zitten tijdens de gebedsbijeenkomst in de kerk. Op de beelden is ook de dader van de aanslag te zien. Hij is de enige blanke man in de groep. Hij zit rustig zwijgend aan tafel.

Beelden via Snapchat worden automatisch gewist, maar gebruikers hebben één kans om ze opnieuw te bekijken. De ontvanger van het filmpje besloot het filmpje met een andere telefoon op te nemen nadat hij van de schietpartij had gehoord.

Racistische motieven

Volgens de enige overlevende van de schietpartij woonde de dader ongeveer een uur van de bijeenkomst bij en opende toen het vuur. Daarbij kwamen drie mannen en zes vrouwen om het leven.

De politie gaat ervan uit dat de dader racistische motieven had. De overlevende vertelde dat de dader de groep vertelde: "Jullie verkrachten onze vrouwen en nemen de macht over in dit land. Daarom moeten jullie eraan".

Dylann Roof

De politie heeft een verdachte aangehouden in buurstaat North Carolina, zo'n 500 kilometer van de plek van de aanslag. De 21-jarige Dylann Roof zou een wapen op zak hebben gehad bij zijn arrestatie, maar verzette zich niet.

Roof is afkomstig uit de buurt van Columbia, hoofdstad van South Carolina. Dat is zo'n twee uur rijden van Charleston.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl