Een lid van het team van Alarmcentrale SOS International vertrekt vanaf Schiphol
NOS Nieuws

Nog zeven gewonden van busongeluk in ziekenhuis

Na het busongeluk in de Algarve van vannacht liggen nog zeven Nederlanders in het ziekenhuis. Drie van hen zijn er slecht aan toe, melden het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en alarmcentrale SOS International.

De gewonden van het busongeval in Portugal liggen verspreid over ziekenhuizen in de Algarve, onder meer in Faro en in Portimão. Ambassadeur Govert Jan Bijl de Vroe heeft in Faro enkele slachtoffers bezocht. Ook ging hij naar een opvanglocatie om te praten met passagiers die ongedeerd zijn gebleven.

Samenwerking

Volgens De Vroe verloopt de samenwerking met de lokale autoriteiten, de hulpdiensten, de reisorganisatie en SOS International goed. De ambassade wil samen met de hulpdiensten de slachtoffers zo snel mogelijk repatriëren naar Nederland. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Correspondent Jessica van Spengen sprak met een van de toeristen

Een team van SOS International arriveerde vanmiddag in Portugal om de slachtoffers van het busongeluk bij te staan. Bij de crash kwamen vannacht drie mensen om het leven. Van twee doden is de identiteit inmiddels vastgesteld.

Vanavond terug

Reisorganisator TUI zegt dat de meeste inzittenden inmiddels voorlopig in Portugal willen blijven. Vier mensen worden vanavond nog op eigen verzoek teruggevlogen naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl