Hugo (l) en Mariano Jenkis, verdachten in het FIFA-schandaal
NOS Voetbal

Argentijnse FIFA-verdachten melden zich

Twee in het FIFA-schandaal genoemde zakenlieden uit Argentinië hebben zich volgens Argentijnse media gemeld bij de rechtbank in Buenos Aires. Vader Hugo Jinkis (70) en zijn zoon Mariano (40) werden gezocht door de Amerikaanse autoriteiten en de internationale politie-organisatie Interpol had een opsporingsbericht verspreid.

Hugo en Mariano Jinkis worden door de Amerikaanse autoriteiten verdacht van betrokkenheid bij afpersing, fraude en witwaspraktijken. Het bedrijf Full Play Group, dat door het duo wordt geleid, zou mediarechten hebben verkregen door steekpenningen te betalen. Daarmee zouden ze de concurrentie op een oneerlijke manier buitenspel hebben gezet. Het geld kwam vermoedelijk terecht bij hooggeplaatste officials van de wereldvoetbalbond.

De twee blijven voorlopig in hechtenis. Het hof wees een verzoek van de advocaten van de verdachten tot huisarrest af. Justitie in Argentinië moet nu gaan bepalen of de verdachte Argentijnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Ruim een week geleden meldde een derde Argentijnse zakenman, Alejandro Burzaco, zich al bij de Italiaanse politie. Ook hij staat op de lijst van veertien verdachten van de Amerikaanse autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl