De verongelukte bus
NOS Nieuws

'Handjevol toeristen Portugal wil terug'

Een handjevol Nederlandse toeristen die betrokken waren bij het busongeluk in Portugal, heeft aangegeven terug naar Nederland te willen. Volgens TUI-directielid Hans van de Velde willen zij vandaag of morgen terugkeren.

TUI heeft nog geen verzoeken gekregen van familieleden om naar Portugal te vliegen. "Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die op eigen initiatief naar Portugal gaan, maar aan ons is nog geen verzoek gedaan." Van de Velde zegt dat de gewonde toeristen opgevangen worden in hotels in de buurt van Albufeira. Een team van alarmcentrale SOS International met onder anderen psychologen en verpleegsters bezoekt hen daar.

De identiteit van twee van de drie dodelijke slachtoffers is bekend. Het gaat volgens SOS International om een man van rond de 60 en een vrouw van rond de 30. Over de identiteit van het derde slachtoffer is nog niets bekend. De alarmcentrale heeft met zo'n 150 familieleden en kennissen van de vakantiegangers contact gehad.

Beelden van de zwaar beschadigde bus

Berging afgerond

Volgens TUI ligt nog een aantal Nederlanders in het ziekenhuis. Een van de zwaargewonden verkeert nog in kritieke toestand, maar is wel stabiel. De toestand van de andere twee is onbekend. De Nederlandse ambassadeur bezoekt vanmiddag de gewonden en de plaats van het ongeluk. TUI heeft op de luchthaven van Faro een crisiscentrum ingericht.

Een woordvoerder van de Portugese reddingsdienst ANPC zegt dat alle inzittenden van de bus in meer of mindere mate gewond zijn geraakt. Zo'n 156 hulpverleners waren bij de reddingsoperatie betrokken nadat de bus rond middernacht van de weg was geraakt. De bus is inmiddels weggesleept van de plek van het ongeval en de bergingswerkzaamheden zijn afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl