FIFA-voorzitter Sepp Blatter luistert naar Issa Hayatou
NOS Voetbal

CAF-voorzitter praat 1,6 miljoen euro goed

Issa Hayatou, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF, heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van klokkenluidster Phaedra Almajid dat hij is omgekocht door het bidcomité van het WK 2022 in Qatar.

Almajid, een voormalig medewerkster van de WK-kandidatuur van Qatar, stelde eind vorig jaar dat ze erbij was toen Hayatou akkoord ging. "Die vrouw zegt maar wat", stelt Hayatou in weekblad Jeune Afrique. "Wij hebben haar gevraagd om bewijzen naar voren te brengen, maar dat kan ze niet. Omdat die er niet zijn."

Ik weet zeker dat ieder lid eerlijk heeft gestemd. Ondanks die 1,6 miljoen euro.

Issa Hayatou, hoofd van de CAF

Waar was die 1,6 miljoen voor?

Maar hoe zit het dan met de 1,6 miljoen euro die de CAF ontving van het bidcomité? Volgens Hayatou was dat enkel bedoeld om het project voor te stellen: "Van corruptie was dus helemaal geen sprake."

Hayatou gaat verder: "De Qatarezen hebben ons het geld aangeboden zodat ze hun plannen voor het WK van 2022 uit de doeken konden doen bij het congres dat in 2010 in Luanda georganiseerd werd naar aanleiding van de Afrika Cup."

"Het geld was dus in geen geval bedoeld om de stem van de CAF binnen te halen. Ik heb dan ook meteen het Uitvoerend Comité van de CAF samengeroepen om te verzekeren dat het geld van Qatar ons nergens toe verplichtte en ik weet zeker dat ieder lid eerlijk heeft gestemd."

De klokkenluider van Qatar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl